TODAY OR MAYDAY E-TWİNNİNG PROJESİ

TODAY OR MAYDAY E-TWİNNİNG PROJESİ

İklim değişikliği ile sürdürülebilirlik ilişkisi hakkında bilgi edinme ve farkındalık yaratma projesidir. Projemizde öğrenciler ilk olarak iklim değişikliğini keşfederek tanımlamışlardır. Daha sonra bunu bilimsel verilerle desteklemişlerdir. Ardından, küresel ve yerel ölçekte neden ve etkilerini keşfetmişlerdir. Daha sonra sürdürülebilirlik konusunu araştırmış, BM Sürdürülebilir Kalkınma Eylemi ile tanışmış ve iklim değişikliğini sürdürülebilirlik açısından tartışmışlardır. Son aşamalarda, dünya çapında, ülke çapında ve yerel çapta ilgili organizasyonları ve eylemleri keşfetmişlerdir. Böylece iklim değişikliğine karşı kampanyalara ve eylemlere bireysel olarak nasıl katkıda bulunabileceklerini öğrenmişlerdir. Proje boyunca öğrenciler ya sınıf arkadaşlarıyla ya da proje arkadaşlarıyla işbirliği içinde çalışmışlardır. Etkileşimli haritalar, infografikler, çizelgeler vb. gibi web2 araçları aracılığıyla twinspace alanında ilgili bulgularını paylaşmışlardır.

10.05.2022 176

PROJE AMAÇLARI

• iklim değişikliği ile ne kastedildiğini(sebepler ve sonuçlar) anlayabilmeli ve açıklayabilmeli
• iklim değişikliği hakkında bilgi yayabilmeli
• çevrelerinde ve diğer okullarda, iklim hareketi hedeflerine nasıl ulaşılabileceği hakkında fikirlerini
paylaşabilmeli
• iklim değişikliği hedeflerine ulaşabilmek için harekete geçmeli
• iklim değişikliği ile ilgili farkındalık ve hareketi teşvik etmek için yerel ve küresel düzeyde diğer
insanlarla iletişim kurabilmeli ve iş birliği yapabilmeli
• İngilizce dil becerilerini geliştirebilmeli
• BIT becerilerini geliştirebilmeli
İş birlikçi ve kişilerarası becerilerini geliştirebilmeli
Eleştirel düşünme becerilerini geliştirebilmeli
• Problem çözme becerilerini geliştirmeli


Projeden Beklenilen Fayda:
Proje kapsamında eğitsel anlamda genel olarak öğrencilerimizin yaratıcı düşünme ve sorumluluk duygularını geliştirmelerini amaçladık.
Proje özelinde ise, öğrencilerimizin iklim değişikliği ile sürdürülebilirlik ilişkisi hakkında bilgi edinmelerini ve farkındalık yaratmalarını amaçladık. Bu amaçlar doğrultusunda öğrencilerimizin yerel ve küresel düzeyde diğer insanlarla iletişim kurabilmelerini ve iş birliği yapabilmelerini hedefledik. Bu hedeflerin yanı sıra öğrencilerimizin çok kültürlü bir projeye katılarak İngilizce dil becerilerini geliştirebilmelerini amaçladık.
Proje konusunu mevcut müfredatla ilişkilendirerek yeri geldikçe diyaloglar, metinler, dinleme parçaları ve tartışmalarda yer verilerek konulara entegre edilmiştir.
Öğrencilerimizin kişisel ve sosyal becerilerini, teknolojiyi kullanma yeteneklerini ve dil becerilerini geliştirmelerini sağladık.


10-05-202210-05-202210-05-2022