OUR LODESTARS E-Twinning Projesi

Okulumuzun İngilizce Öğretmenlerinden Özge GÜNGÖR ve 22 öğrencimizin de ortak olduğu "Our Lodestars" adlı uluslar arası eTwinning projesi sonlanmıştır. Projede 8 Türk ve 2 de yabancı ortak bulunmaktadır.

10.05.2022 217

10-05-2022

(Projemizin logosu okulumuz öğrencilerinden M. Mert İ. Tarafından hazırlanmıştır)

İnsanoğlu hayatı boyunca birçok zorlukla karşılaşmaktadır,bu zorluklardan kurtulmak için sürekli çıkış yolları aramaktadır işte bu noktada bazı insanlar vardır ki bir kutupyıldızı gibi onlara yol gösterip ışık tutar.Biz de projemizde tüm insanlığa yol gösteren,hayatlarıyla,buluşlarıyla ve azimleriyle ışık olan,bizi bilinmeyenden güvenli yollara sevk eden bu insanlardan ilham aldık,onları "Kutupyıldızlarımız" olarak adlandırdık. Projedeki amacımız gençlere ilham olması açısından,bu değerlerimizi daha yakından tanımayı, insanlığa daha faydalı olmayı ve adını başarılarla duyurmuş bilim insanlarını ve meslek gruplarını tanıyıp tanıtmaktır. Her okul kendisi için birkaç tane bilim insanını seçip tanıtmıştır, biz de bu kapsamda 9 tane bilim insanını video çekerek tanıttık. Bazı öğrencilerimiz röportaj, bazıları belgesel bazıları da drama şeklinde videolarını hazırlamışlardır. Sonra bu kişilerle alakalı e-book hazırlanmıştır, sanal sergi düzenlenmiştir. Akrostiş kullanılarak yazılan şiirimizin baş harfleri projemizin ismini oluşturmaktadır. Yine karma gruplar halinde projenin tanıtımı ve her ay yapılan aktiviteler video haline getirilmiştir. Öğrencilerimiz aktif bir şekilde projede bulunmuşlardır.

10-05-202210-05-2022Seçtiğimiz bilim insanları)

10-05-2022

(Karma gruplarla hazırlanan akrostiş şiirimiz)

Sanal müzemiz için TIKLAYINIZ